Alma bundában

2009.10.17. 20:23

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg alma 
- 2 tojás
- 30 dkg liszt 
- 4-5 dl tej 
- fahéj
- porcukor 
- csipetnyi só 
- olaj (sütéshez)


Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, felkarikázzuk és kiszedjük a magját.
Egy tálba beleöntjük a tejet, majd beletesszük a két tojást (sárgáját és fehérjét is), illetve pici sót szórunk bele. Ezeket jól keverjük össze. Majd a lisztet apránként beleadagoljuk, és addig keverjük, amíg csomómentes elegyet nem kapunk.
Az olajat felforrósítjuk és a tésztamasszába belemártott almákat kisütjük benne. 
Ha megsültek, fahéjjal és porcukorra díszítjük/ízesítjük az elkészült ételt.


 

 

 

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsonfinomat.blog.hu/api/trackback/id/tr731456710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása