Hozzávalók:
- 1-1,5 kg alma
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 4-5 dl tej
- fahéj
- porcukor
- csipetnyi só
- olaj (sütéshez)
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, felkarikázzuk és kiszedjük a magját.
Egy tálba beleöntjük a tejet, majd beletesszük a két tojást (sárgáját és fehérjét is), illetve pici sót szórunk bele. Ezeket jól keverjük össze. Majd a lisztet apránként beleadagoljuk, és addig keverjük, amíg csomómentes elegyet nem kapunk.
Az olajat felforrósítjuk és a tésztamasszába belemártott almákat kisütjük benne.
Ha megsültek, fahéjjal és porcukorra díszítjük/ízesítjük az elkészült ételt.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.