Hozzávalók:
- egy tök (nagyobb mennyiségnél kettő)
- egy tojás
- liszt
- szódavíz, vagy 1/2 dkg élesztő
- tej
- olaj vagy zsír
- izlés szerint só
Elkészítés:
A meghámozott tököt 1/2 cm-s karikákra vágjuk és megsózzuk. A lisztből, tojásból, tejből, szódavízből (vagy élesztővel) sűrű palacsintatésztát készítünk. A szeleteket a tésztába belemártjuk úgy, hogy ellepje (esetleg) megforgatjuk. Olajban vagy zsírban rózsaszínűre sütjük. Zsírban sűlt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.